PL-brandikuvat-13

Asuntokauppa – käytännön järjestelyt

Asuntokauppa on ihmiselämän suurimpia yksittäisiä tapahtumia ja varsinainen kaupantekotilaisuus on loppuhuipennus onnistuneelle asunnon myyntiprosessille.

Kun tarjousneuvottelut saadaan hyväksytyn ostotarjouksen muodossa päätökseen, on vuorossa kaupantekotilaisuuden järjestäminen. Nykyisin hyvin useassa tapauksessa kauppa voidaan hoitaa sähköisesti mutta yhtälailla perinteinenkin tapa kaupantekoon on yhä käytössä. Välittäjä järjestää kaupantekotilaisuuden, laatii kauppakirjan ja hän myös toimittaa sen vähintään kaksi vuorokautta ennen kaupantekoa molemmille osapuolille etukäteen tutustuttavaksi.

Välittäjän tehtävänä on myös kontaktoida sekä ostajan että myyjän pankki ja laittaa kauppakirja myös heille luettavaksi. Kiinteistökaupoissa välittäjä huolehtii kaupantekotilaisuuteen paikan päälle myös kaupanvahvistajan. Kaupantekotilaisuuden jälkeen välittäjä huolehtii asunto-osakekaupoissa kaikkien papereiden toimittamisesta niin isännöitsijälle kuin verottajallekin ja kaikki asiapaperit arkistoidaan Muutos LKV:n sähköiseen rekisteriin vähintään viideksi vuodeksi. 

Onnistuneen asuntokaupan jälkeen niin myyjän, ostajan kuin välittäjänkin on helppo hymyillä! Muutos LKV:n tahtotilana on olla elämäsi pysyvä kumppani aina kuin osoitetta on tarvetta vaihtaa.

Lue lisää kiinteistökaupasta ja siihen vaadittavista asiakirjoista
Tutustu digitaaliseen asuntokauppaan (DIAS)
Haluatko keskustella kohteen myynnistä – katso kiinteistönvälittäjät