PL-brandikuvat-3

Asuntoesittelyt ja tarjousneuvottelut

Kun asunnon myynti alkaa, alkavat myös esittelyt. Ostajilla on suurin kiinnostus asuntoa kohtaan heti myynnin alkuvaiheessa ja tutkitusti kaksi ensimmäistä viikkoa ovat tärkeimmät viikot potentiaalisen ostajan löytymisen kannalta. Tämän kahden ensimmäisen viikon aikana ne asiakkaat, jotka ovat aktiivisesti etsimässä uutta kotia, ovat uuden myyntikohteen huomanneet ja he pyytävät ensimmäisinä asiakkaina esittelyä asuntoon.

Hyvin usein parhaat ostotarjoukset saadaan heti myynnin alkuvaiheessa, kun kysyntää on paljon.

Valtaosa asunnoista myydään yksityisesittelyjen kautta, mutta yleisesittelyiden merkitystäkään ei voida väheksyä. Tiedämme sen, että kommunikointi myyjän ja välittäjän välillä on tärkein asia palvelukokemuksen kannalta. Muutos LKV:n välittäjät tekevät parhaansa aina siinä, että asunnon myyjä tietää, missä mennään.

Kiinteistönvälittäjä huolehtii puolestasi potentiaalisten ostajien kartoituksesta ja kontaktoinnista, hinta- ja sopimusneuvotteluista. Ostotarjoukset hoidetaan pääsääntöisesti sähköisillä lomakkeilla ja välittäjän velvollisuus onkin ottaa aina jokainen tarjous viralliseen muotoon, jotta allekirjoitukset saadaan tehtyä joko verkkopankkitunnuksilla tai sitten ihan perinteisesti paperilla ja kynällä. Asunnon myyjänä saat kiinteistönvälittäjältä ohjeita ja neuvoja, miten missäkin tarjousneuvottelun tilanteessa olisi hyvä toimia. Ostotarjousneuvotteluihin kuuluu muun muassa hinnan, asunnon vapautumisajan, maksuehtojen sekä vakuusjärjestelyjen neuvottelu. Välittäjä pystyy tarvittaessa omien kontaktien kautta auttamaan myös ostajaa rahoituksen järjestämisessä.