Vakuusarvo – kirjallinen hinta-arvio pankille

Asuntojen osakekirjat ja kiinteistön kiinnitykset ovat yleisiä vakuuksia. Tilaa kirjallinen hinta-arvio, jos haluat päivittää asunnon tai kiinteistön vakuusarvon pankille.

Asunnon ja kiinteistön vakuusarvo - pyydä kirjallinen hinta-arvio

Saadaksesi lainaa tulee pankille antaa vakuuksia lainan takaisinmaksun takaamiseksi. Yleisimpiä vakuuksia ovat asuntojen osakekirjat sekä kiinteistön kiinnitykset. Myös muuta omaisuutta, kuten osakkeita, rahastoja, metsätiloja jne. voidaan käyttää vakuutena. Eri vakuuksien vakuusarvo lasketaan aina tapauskohtaisesti. Asuntojen ja kiinteistöjen vakuusarvon osalta pankki voi pyytää kirjallista hinta-arviota, joka tyypillisesti tilataan alueella toimivalta laillistetulta kiinteistönvälittäjältä (LKV).

Muutos-LKV-52
Muutos-LKV-29

Ostettavan asunnon kauppahinta ja vakuudet

Ostaessasi asuntoa, käytetään sen vakuusarvoa asuntolainasi ensisijaisena vakuutena. Asunto pantataan ja se toimii vakuutena luoton takaisinmaksusta.

Asunnon kauppahinnasta voidaan käyttää maksimissaan noin 70-75% asuntolainan vakuutena. Tarvittava muu vakuus on aina tapauskohtaista ja siihen vaikuttaa asunnon vakuusarvon lisäksi asuntoon sijoitetun oman pääoman määrä. Jos haaveilet asunnon ostosta, kannattaa asunnon hankinnan suunnittelu aloittaa lainaneuvotteluilla pankissa ja hankkimalla lainalupaus. Pankki antaa alustavat raamit lainan määrästä ja tarvittavista vakuuksista.

Asunnon vakuusarvon päivittäminen ja kirjallinen hinta-arvio pankille

Asunnon tai kiinteistön vakuusarvoon vaikuttaa asunnon sen hetkinen markkina-arvo. Virallista arvonmääritystä varten tarvitaan asunnosta kirjallinen hinta-arvio eli arviokirja pankille. Jos omistamasi asunto sijaitsee alueella, jonka hintataso on noussut merkittävästi, asuntoa on remontoitu tai sen arvo on muilla tavoin noussut selvästi, voidaan asunnon hinta ja vakuusarvo tarkastaa.

Muutos-LKV-27

Tilaa kirjallinen arviolausunto asunnon hinnasta

Muutos LKV:n kiinteistönvälittäjiltä saat kirjalliset arviolausunnot ja asunnon hinta-arviot niin pankille kuin perukirjaan tai muuhun viralliseen käyttöön.

  • Kirjalliset arviolausunnot huoneistoista / asunto-osakkeista alkaen 400 € + km-korvaus ja toteutuneet asiakirjakulut (sis. 24% alv).
  • Kirjalliset arviolausunnot kiinteistöistä / tonteista alkaen 600 € + km-korvaus ja toteutuneet asiakirjakulut (sis. 24% alv).

Ota yhteyttä

Mikäli haluat keskustella kanssamme tarkemmin, ota meihin yhteyttä.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste