PL-brandikuvat-16

Asunnon valokuvaus ja stailaus

Asunnon stailauksen avulla kohteesta saadaan upeat kuvat. Tutkimusten mukaan stailaus nostaa toteutuvaa kauppahintaa jopa 5-10%.

Ennen asunnon valokuvausta asuntoon tehdään konsultaatiokäynti, jossa sisustussuunnittelija antaa neuvoja ja ohjeita, miten myyjä voi valmistella asuntoaan valokuvausta varten. Sisustussuunnittelija tutustuu samalla asuntoon ja sen parhaisiin puoliin, jotta hän osaa ottaa tarvittavia tavaroita mukaan varsinaista asunnon stailausta varten. Valokuvaus sovitaan aina yhdessä asunnon myyjän kanssa niin, että stailaaja pääsee tulemaan paikalle muutamaa tuntia ennen valokuvaajaa. Asunnon myyjä saa itse päättää, haluaako hän olla paikalla valokuvauksen aikana.

Valokuvauspäivänä sisustussuunnittelija ja valokuvaaja yhdessä varmistavat parhaat mahdolliset myyntikuvat. Tämä on erittäin tärkeä asia koko myyntiprosessissa.

Stailauksen tarkoituksena on korostaa asunnon hyviä puolia kuten tilaa, avaruutta, valoisuutta, tunnelmaa ja kauniita yksityiskohtia kuitenkaan mitään peittämättä. Stailaus auttaa muovaamaan kodistasi asunnon, joka vetoaa joko mahdollisimman moneen ostajaehdokkaaseen tai houkuttelee tiettyä kohderyhmää. Kiinteistönvälittäjänä me tiedämme, mikä on kotisi potentiaalinen ostajaryhmä. Asunnon stailaus pyritään tekemään valtaosin myyjän omilla tavaroilla. Tarvittaessa asunnosta karsitaan ylimääräisiä tavaroita ja tuomme tilalle omia pientavaroita, esim. tuoreita kukkia, tekstiileitä yms.

Asunnon myyntikuntoon laittaminen

Myytävän kohteen siivous myyntikuntoon tarkoittaa käytännössä koko asunnon siivoamista lattiasta kattoon huone kerrallaan. Ensi alkuun kannattaa karsia isoimmat turhat/rikkinäiset huonekalut ja esineet. Asunnossa kannattaa tehdä pintojen peruspuhdistus, myös ikkunoiden. Likaiset ikkunat antavat epäsiistin ja tunkkaisen vaikutelman kauniistakin asunnosta.

Keittiön kaapit ja irtokomerot kannattaa laittaa järjestykseen. Ostajat saattavat availla kaappeja tutustuessaan asuntoon. Varsinainen tavaroiden karsiminen lähtee liikkeelle henkilökohtaisten tavaroiden karsimisella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki ylimääräiset takit, kengät, vaatteet ja lelut yms. kannattaa laittaa laatikoihin ja viedä varastoon, ja jäljelle jäävät käytössä olevat tavarat laitetaan siististi kaappiin tai niille varattuihin säilytystiloihin. Wc-tilat saadaan myyntikuntoon heittämällä turhat tavarat pois ja siirtämällä käytössä olevat hygieniatarvikkeet ja irtotavarat pois näkyviltä.

Jos tuntuu siltä, että ei itse selviydy tavarapaljouden karsimiselta, löytyy myös sellainen ammattikunta kun ammattijärjestäjät. Täältä lisätietoa ammattijärjestäjistä.

Jos asunnossa on epämiellyttäviä hajuja mm. tupakka, lemmikit, märkä koira yms. auttaa niihin otsonointi. Täältä lisätietoa otsonoinnista.

Kiinnitä huomiota myös valaistukseen. Mikäli eletään vuodenaikaa, jolloin luonnonvaloa ei ole riittävästi, niin olisi hyvä, että kaikissa tiloissa on riittävä valaistus. Huomioithan polttimoita valitessasi, että niitä on eri sävyisiä. 2700K tarkoittaa lämmintä kellertävää valoa, kun taas 5000K tarkoittaa kylmää ja sinertävää. Huomioi myös, että valoteho (lumen) on riittävä.