PL-brandikuvat-16

Valokuvaus ja stailaus

Stailauksen avulla kohteesta saadaan upeat kuvat. Tutkimusten mukaan stailaus nostaa toteutuvaa kauppahintaa jopa 5-10%.

Ennen asunnon valokuvausta asuntoon tehdään konsultaatiokäynti, jossa sisustussuunnittelija antaa neuvoja ja ohjeita, miten myyjä voi valmistella asuntoaan valokuvausta varten. Sisustussuunnittelija tutustuu samalla asuntoon ja sen parhaisiin puoliin, jotta hän osaa ottaa tarvittavia tavaroita mukaan varsinaista asunnon stailausta varten. Valokuvaus sovitaan aina yhdessä asunnon myyjän kanssa niin, että stailaaja pääsee tulemaan paikalle muutamaa tuntia ennen valokuvaajaa. Asunnon myyjä saa itse päättää, haluaako hän olla paikalla valokuvauksen aikana.

Valokuvauspäivänä sisustussuunnittelija ja valokuvaaja yhdessä varmistavat parhaat mahdolliset myyntikuvat. Tämä on erittäin tärkeä asia koko myyntiprosessissa.

Stailauksen tarkoituksena on korostaa asunnon hyviä puolia kuten tilaa, avaruutta, valoisuutta, tunnelmaa ja kauniita yksityiskohtia kuitenkaan mitään peittämättä. Stailaus auttaa muovaamaan kodistasi asunnon, joka vetoaa joko mahdollisimman moneen ostajaehdokkaaseen tai houkuttelee tiettyä kohderyhmää. Kiinteistönvälittäjänä me tiedämme, mikä on kotisi potentiaalinen ostajaryhmä. Stailaus pyritään tekemään valtaosin myyjän omilla tavaroilla. Tarvittaessa asunnosta karsitaan ylimääräisiä tavaroita ja tuomme tilalle omia pientavaroita, esim. tuoreita kukkia, tekstiileitä yms.

Miten voit itse myyjänä valmistautua asunnon myyntikuntoon laittamiseen?

1. Tavaroiden karsiminen ja siivous

Myytävän kohteen siivous myyntikuntoon tarkoittaa käytännössä koko asunnon siivoamista lattiasta kattoon huone kerrallaan. Ensi alkuun kannattaa karsitaan isoimpia turhia/rikkinäisiä huonekalut ja esineet. Huoneissa kannattaa tehdä pintojen peruspuhdistus, myös ikkunoiden. Likaiset ikkunat antavat epäsiistin ja tunkkaisen vaikutelman kauniistakin asunnosta.

Keittiön kaapit ja irtokomerot kannattaa laittaa järjestykseen. Ostajat saattavat availla kaappeja kun tutustuvat asutnoon. Varsinainen tavaroiden karsiminen lähtee liikkeelle henkilökohtaisten tavaroiden karsimisella. Käytännössä tämä tarkoittaa, että kaikki ylimääräiset takit, kengät, vaatteet ja lelut yms. kannattaa laittaa laatikoihin ja viedä varastoon, ja jäljelle jäävät käytössä olevat tavarat laitetaan siististi kaappiin tai niille varattuihin säilytystiloihin.

Wc-tilat saadaan myyntikuntoon heittämällä turhat tavarat pois ja siirtämällä käytössä olevat hygieniatarvikkeet ja irtotavarat pois näkyviltä.

Jos tuntuu siltä, että ei itse selviydy tavarapaljouden karsimiselta löytyy myös semmoinen ammattikunta kun ammattijärjestäjät. Täältä lisätietoa ammattijäjestäjistä.

Jos asunnossa on epämiellyttäviä hajuja mm. tupakka, lemmikit, märkä koira yms. auttaa niihin otsonointi. Täältä lisätietoa otsonoinnista.

2.Valaistus

Kiinnitä huomiota myös valaistukseen. Mikäli eletään vuodenaikaa, jolloin luonnonvaloa ei ole riittävästi, niin olisi hyvä, että kaikissa tiloissa on riittävä valaistus. Huomioithan polttimoita valitessasi, että niitä on eri sävyisiä. 2700K tarkoittaa lämmintä kellertävää valoa, kun taas 5000K tarkoittaa kylmää ja sinertävää. Huomioi myös, että valoteho (lumen) on riittävä.