Vuokratun asunnon myyminen

Vuokratun asunnon myyminen eroaa tyhjän tai myyjän omana kotina olevan asunnon myynnistä. Myynnissä on huomioitava vuokralaisen oikeudet vuokrasopimuksen ja tätä koskevan lainsäädännön muodossa. Kiinteistönvälittäjän avulla tarvittavat seikat tulee huomioitua.

Kannattaako asuntoa myydä vuokrattuna?

Vuokratun asunnon myyminen voi olla sekä myyjän, että ostajan kannalta hyvä vaihtoehto erityisesti silloin, kun asunto ostetaan sijoitusasunnoksi. Kun asunto myydään vuokrattuna, vuokrasopimus siirtyy ostajalle kaupanteossa, eikä sijoitusasunnon uuden omistajan tarvitse murehtia asunnon vuokrauksesta. Myös myyjän kannalta vuokratun asunnon myyminen on kannattavaa, sillä tällöin säännölliset vuokratulot säilyvät myyntiprosessin ajan. Lue lisää sijoitusasunnon myynnistä artikkelista:
Sijoitusasunnon myyminen.

Mikäli omistaja haluaakin muuttaa ostamaansa asuntoon itse, saattaa vuokrasopimuksen pitkä irtisanomisaika hankaloittaa myyntiä, sillä irtisanomisaika vaikuttaa asunnon vapautumiseen. Vuokranantaja voi irtisanoa vuokrasopimuksen irtisanomisaikojen puitteissa. Asuinhuoneistonvuokralain eli AHVL:n mukaisesti yli vuoden kestäneessä vuokrasopimuksessa irtisanomisaika on kuusi kuukautta, muuten kolme kuukautta. Kun vuokratun asunnon ostaa omaan käyttöön, voi uusi omistaja irtisanoa vuokrasopimuksen kaupanteon jälkeen.

Vuokralaisen huomioiminen vuokratun asunnon myymisessä

Vuokrattu asunto on vuokralaisen koti, joten vuokralainen on huomioitava koko myyntiprosessin ajan. Arviokäynti vuokratussa asunnossa tapahtuu siten, että vuokranantaja kertoo vuokralaiselle asunnon myynnistä, ja että kiinteistönvälittäjä tulee olemaan vuokralaiseen yhteydessä sopiakseen asunnon katselmuksen paikan päälle. Vuokranantaja voi olla katselmuksessa mukana, mutta tämä ei ole välttämätöntä. Kiinteistönvälittäjämme kertoo myös vuokralaiselle myyntiprosessin etenemisestä ja sopii yhteydenpitotavasta.

Kiinteistönvälittäjämme tehtävänä on huomioida, että vuokralaisen yksityisyyttä kunnioitetaan koko myyntiprosessin ajan. Ohjeistamme vuokralaisia ennen kuvausta ja esittelyä piilottamaan asunnosta sellaisen henkilökohtaisen omaisuuden, mitä vuokralainen ei halua näkyvän asunnon myynti-ilmoituksessa tai esittelyissä. Välittäjämme on aina vuokralaiseen yhteydessä ja sopii, milloin asuntoa saa kuvata ja esitellä.

Vuokratun asunnon myyminen - Kiinteistönvälittäjämme ovat apunasi

Mikäli olet pohtinut vuoratun asuntosi myyntiä, ole yhteydessä, niin teemme myyntiprosessista sujuvaa huolehtien myös vuokralaisen oikeuksista. Mikäli vuokralainen sanoo vuokrasopimuksen irti, on sijoitusasunnon myynti myös tyhjillään kannattavaa, sillä osa asuntosijoittajista haluaa valita vuokralaisensa itse tai muuttaa vuokrasopimuksenehtoja. Sijoitusasuntosi voi olla myös oiva koti yksin asuvalle tai ensiasunnon ostajalle.

Oli asuntosi sitten tyhjä tai vuokrattu, me autamme asunnon myynnissä. Meiltä löydät lisäksi vuokrapalvelun.

Tutustu vuokranantajan palveluihin tästä:
Palvelut vuokrananatajalle.

Ota yhteyttä

Kaikki edellä mainitut palvelut saat meiltä, kun ryhdyt myymään asuntoasi. Mikäli olet asunnon myyntiaikeissa, ota yhteyttä!

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste