Perinteinen mummon mökki – voiko kuivanmaan mökki korvata rantamökin?

Pitääkö mökin sijaita rannalla? Ei, jos meiltä kysytään. Kuivanmaan mökki tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ja voi olla hyvä vaihtoehto rantamökille. Lue lisää!

Unelmana mummonmökki - mitä hyviä puolia on kuivanmaan mökissä?

Perinteinen mummon mökki on usein huokeampi ratkaisu rannalla sijaitsevaan mökkiin verrattuna. Erityisesti Etelä-Suomen alueella rantatonttien hinnat voivat nousta hyvinkin korkeiksi. Kuivanmaan mökkitontit ovat selvästi edullisempia ja tätä kautta mökin hankinta on taloudellisesti helpompaa. Kuivanmaan mökki tarjoaa myös laajemman valikoiman vaihtoehtoja, sillä mökkimarkkinoilla on usein laajempi kattaus mökkejä, joissa ei ole omaa rantaa.

Voiko kuivanmaan mökki olla ratkaisu, jos haaveilee rantamökistä?

Vaikka moni mökkiläinen mieltää mökin viihtyisästi meren tai järven rannalta, voi perinteinen mummonmökki tai muu kuivanmaan mökki tarjota lähes vastaavat lomailun mahdollisuudet, joita kannattaa harkita.

Monet kuivanmaan mökin omistajat ovat rakentaneet tontilleen uima-altaan, mikä lisää mökin viihtyisyyttä ja vetovoimaa erityisesti kesäisin. Uima-allas tuo mökkiin oman lomakeskusmaisen tunnelmansa ja mahdollistaa virkistäytymisen ja hauskanpidon perheen ja ystävien kesken.

Kuivanmaan mökki voi lisäksi sijaita lähellä rantaa, jolloin yhteisranta voi palvella mökin omistajaa siinä missä oma ranta. Parhaimmillaan mökillä voi olla jopa rantaoikeus tai oikeus vesialueisiin.

Mummonmökin positiiviset puolet

Kuivanmaan mökin pihaan karautat tavallisesti helposti autolla ja tätä kautta myös erillaisten remonttien sekä muiden tavarakuljetusten tekeminen on helpompaa.

Toisin kuin rantatontilla, kuivanmaan tontilla et joudu ehkä samaan tapaan vahtimaan lapsia, kun riskiä vedenvaraan joutumiselle ei useimmiten ole. Rantatonteilla on myös monesti kalliorannat, jotka voivat olla liukkaita ja aiheuttaa näin omat riskinsä mökkiläisten iästä riippumatta.

Kuivanmaan mökki täyttää myös useimman puutarhurin unelmat. Siinä missä rannalla usein tuulee ja maasto on kuivempaa, tarjoaa puutarhapiha paremmat mahdollisuudet omaan satoon. Monesti myös ympärillä sijaitsevat metsät mahdollistavat syksyllä niin sienien kuin marjojen keräämisen helpommin kuin monissa rantamökeissä.

Mökin muuttaminen vakinaiseksi asunnoksi voi olla helpompaa kuivanmaan mökissä kuin rantamökissä. Tämä mahdollistaa suunnittelun pitkälle tulevaisuuteen. Kuivanmaan mökille voi saapua helposti vielä eläkevuosinakin verrattuna esimerkiksi saaristossa sijaitsevaan rantamökkiin.

Tehdäänkö mökkiunelmistasi totta?

Me Muutos LKV:lla tunnemme erityisesti Pirkanmaan alueen mökkimarkkinan ja voimme tarjota sinulle apua oman mökkiunelmasi toteuttamiseen. Ymmärrämme, että valinta mökin sijainnin suhteen voi olla haastavaa, mutta kuivanmaan mökki tarjoaa useita etuja, jotka kannattaa ottaa huomioon. Edullisempi hinta ja laajempi valikoima tekevät kuivanmaan mökistä houkuttelevan vaihtoehdon monille mökkiläisille. Katso täältä myytävät mummonmökit, rantamökit ja loma-asunnot.

Haaveiletko mökistä meren tai järven rannalta? Katso vinkit rantamökin ostoon.

Monelle suomalaiselle rantamökki haaveiden täyttymys? Jos myös sinun haave on omistaa mökki järvenrannalta tai meren ääreltä, lue...

Read More

Loma-asunnon tai mökin vuokraus – vertaile vaihtoehtoja

Monelle suomalaiselle oma loma-asunto tai mökki on haaveiden täyttymys. Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon mökin vuokraamisessa? Lue...

Read More

Loma-asunnon tai mökin ostaminen – vertaile vaihtoehtoja

Monelle suomalaiselle oma loma-asunto tai mökki on haaveiden täyttymys. Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon ennen ostoksille lähtöä?...

Read More

Ylitä kynnys, ylitämme odotuksesi. Ota yhteyttä!

Jätä yhteydenottopyyntö.

Jätä yhteydenottopyyntö Muutos LKV Tampereen kiinteistönvälittäjille oheisella lomakkeella.

Tarjoamme ammattitaitoista ja henkilökohtaista kiinteistönvälityspalvelua, joka perustuu vuosien kokemukseen alalta.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste