Loma-asunnon tai mökin vuokraus – vertaile vaihtoehtoja

Monelle suomalaiselle oma loma-asunto tai mökki on haaveiden täyttymys. Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon mökin vuokraamisessa?

Mökin vuokraus – käyttöastetta ylös ja kuluja alas

Onko mökki-investointi kallis ja voisiko investoinnilleen saada tuottoa? Mökin kulujen kattamiseksi on erilaisia tapoja ja tavallisin niistä on vuokraus. Tämä artikkeli on sinulle, joka olet jo ostanut mökin ja mietit ratkaisuja mökin kulujen kattamiseen tai vaihtoehtoisesti sinulle, joka haaveilet mökistä ja mietit sopivaa kokonaisratkaisua mökin juoksevien kulujen ja lainamenojen peittämiseksi.

Mökin vuokraaminen

Mökin vuokraaminen on erinomainen tapa hyödyntää omaisuuttasi ja tuottaa samalla passiivista tuloa. Mutta miten voit varmistaa vuokrauksen turvallisuuden ja samalla nostaa mökin käyttöastetta? Alla on esitelty joitain tehokkaita tapoja, joilla voit saavuttaa juuri tämän.

Mökkien vuokraus- ja välityspalvelut hiihto- ja urheilukeskuksissa

Hiihto- ja urheilukeskukset tarjoavat usein hyviä välityspalveluita mökkejä vuokrattaessa. Tällaisten välityspalveluiden käyttäminen on suositeltavaa, sillä ne tekevät mökin omistamisesta huomattavasti edullisempaa ja turvallisempaa. Näiden palveluiden avulla sinun ei tarvitse huolehtia itse vuokralaisten löytämisestä tai maksujen hallinnoinnista. Lisäksi nämä palvelut usein tarjoavat lisäturvaa, kuten vakuutuksia, joiden avulla voit suojautua esimerkiksi vahingoilta tai vuokralaisten aiheuttamilta ongelmilta.

Muita mökin vuokraukseen sopivia palveluita

Lisäksi on olemassa muita turvallisia tapoja vuokrata mökkiä ja samalla nostaa sen käyttöastetta. Yksi vaihtoehto on käyttää vuokravälittäjää, joka hoitaa vuokrauksen puolestasi. Vuokravälittäjä vastaa vuokralaisten etsimisestä, maksujen hallinnoinnista ja muista vuokraukseen liittyvistä tehtävistä. Tämä vapauttaa sinut huolehtimasta mökin vuokraamiseen liittyvistä asioista ja antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä muihin tärkeisiin asioihin.

Toinen turvallinen vaihtoehto on käyttää luotettavaa vuokra-alustaa. Internetin kautta löytyy useita eri vuokra-alustoja, jotka tarjoavat turvallisia ja luotettavia palveluita mökkivuokraukseen. Näillä alustoilla voit itse hallinnoida vuokrausta ja valita itse sopivat vuokralaiset. Muista kuitenkin tarkistaa alustan turvallisuus- ja luotettavuuskäytännöt ennen mökkisi vuokraamista.

Muista mökin vakuutukset

Kun vuokraat mökkiäsi, on tärkeää pitää huolta vakuutuksista. Välitystoimistoilla on usein omat vakuutuksensa vuokralaisten varalle, mutta tästäkin huolimatta kannattaa harkita vuokranantajan vakuutusta myös itsellensä. Vahingon sattuessa on varmempaa, kun mökki on vakuutettu riittävästi kuin liian vähän. Lisäksi voit vähentää vakuutuksen kulut verotuksessa.

Voinko hyödyntää mökkiä myös omaan käyttöön?

Mökillä saa ja pitääkin käydä tekemässä tarvittavia huoltotoimia vähintään muutaman kerran vuodessa. Nämä käynnit saat myös vähentää vuokratuotoista. Tarkemmat ohjeet huolto- ja tarkastuskäyntien verotukseen löytyvät verottajan ohjeista.

Sinulla on myös oikeus ottaa mökki omaan käyttöösi esim. kuukaudeksi, mutta tältä osin et saa vähentää syntyneitä kuluja verotuksessa vaan mökki on tuolloin pois vuokrauksesta ja omassa käytössä. Myös tähän liittyvät tarkemmat ohjeet ovat saatavilla verottajan sivustolta.

Haaveiletko mökistä meren tai järven rannalta? Katso vinkit rantamökin ostoon.

Monelle suomalaiselle rantamökki haaveiden täyttymys? Jos myös sinun haave on omistaa mökki järvenrannalta tai meren ääreltä, lue...

Read More

Perinteinen mummon mökki – voiko kuivanmaan mökki korvata rantamökin?

Pitääkö mökin sijaita rannalla? Ei, jos meiltä kysytään. Kuivanmaan mökki tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet ja voi olla hyvä...

Read More

Loma-asunnon tai mökin ostaminen – vertaile vaihtoehtoja

Monelle suomalaiselle oma loma-asunto tai mökki on haaveiden täyttymys. Millaisia asioita kannattaa ottaa huomioon ennen ostoksille lähtöä?...

Read More

Haaveiletko mökistä, joka voisi olla myös sijoitus?

Me Muutos LKV:lla tunnemme erityisesti Pirkanmaan alueen markkinan. Meillä on myös asiantuntemusta asunto- ja kiinteistösijoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Jos haaveilet mökistä, jolle olisi mahdollista saada myös vuokratuloa, voit ottaa meihin yhteyttä?

Tai jos olet myymässä mökkiä tai loma-asuntoa, joka on jo tällä hetkellä vuokrattuna, autamme sinua löytämään sille ostajan.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste