Mökin myynti

Mökin myynti kannattaa ajoittaa kevääseen, sillä mökkien myyntisesonki alkaa huhtikuussa. Tällöin mökin ostajat ovat liikkeellä.

Asiantuntevien kiinteistönvälittäjiemme avulla mökin saa myyntikuntoon ja ostajien kiinnostuksen heräämään.

Milloin on paras aika aloittaa mökin myynti?

Kesämökkien paras myyntisesonki alkaa huhtikuussa ja jatkuu elokuulle. Loma-asunnon ostajien mökkikuume alkaa jo varhain, joten mökki kannattaa laittaa myyntikuntoon jo kevättalvella. Houkuttelevimman oloiset mökit menevät nopeasti kaupaksi. Ympärivuotiseen käyttöön tulevien mökkien ja loma-asuntojen kohdalla kauppa ei ole niin sesonkiin sidottua, vaan myyntiä tehdään ympäri vuoden. Vinkeillämme mökin myynti hoituu nopeasti ja parhaalla hinnalla.

PL-brandikuvat-8

Huolellinen selvitystyö

Ennen mökin myyntiä on hyvä tehdä huolellinen selvitystyö mökin asiakirjoista, kunnosta ja kiinteistöä koskevista tiedoista. Ensimmäisenä olisi syytä ottaa esiin mökin rakennusluvat, -piirustukset ja tarkastusasiakirjat sekä selvittää rakennushistoria. Erityistä huomiota kannattaa kiinnittää siihen, onko jätevesien käsittelyjärjestelmä jätevesiasetuksen mukainen ja onko kiinteistöllä jätevesiasetuksen edellyttämää selvitystä, suunnitelmaa sekä käyttö- ja huolto-ohjetta. Haja-asutusalueella sijaitsevan kohteen osalta on myös tutkittava, onko alueella vesiosuuskuntaa, johon liittyminen on pakollista.

Selvitystyöhän on hyvä ottaa mukaan kiinteistön rakennusoikeus sekä kiinteistön oikeudet ja rasitteet, kuten tieoikeus tai oikeus yhteisiin alueisiin. Lisäksi kannattaa tutkia, onko kiinteistöllä vesijättömaata. Näillä seikoilla voi olla huomattava vaikutus kiinteistön arvoon.

Rakennusten kunnosta ja mahdollisista vioista korjaustarpeineen on syytä olla rehellinen, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä kaupanteon jälkeen. Ne on hyvä listata, ja piilevät virheet tarvittaessa selvittää kuntotarkastuksen avulla.

Hyvän ensivaikutelman aikaansaaminen - mökki myyntikuntoon

Mökin ostaja sijoittaa omaan vapaa-aikaansa. Hänen mielikuvissa mökillä lomaillaan auringonpaisteessa, nautitaan luonnosta ja rentoudutaan. Ostajan on pystyttävä näkemään itsensä myynnissä olevan mökin idyllissä. Tästä syystä hyvän ensivaikutelman luontiin ja mökin myytävyyteen kannattaa panostaa.

Mökkikaupassa ratkaisevaa ei ole pelkkä sijainti ja oma järven ranta. Mökin myytävyyden eteen on tehtävissä paljon myös sellaisilla mökeillä, jotka eivät sijaitse aivan parhailla paikoilla - ja toisaalta, paraskaan sijainti ei takaa myytävyyttä, jos paikat repsottavat ja pihapiiri on sekainen. 

Hyvän ensivaikutelman luomiseksi kannattaa ensin laittaa pihapiiri kuntoon. Siisti ja esteetön piha kertoo, että mökistä on pidetty huolta. Myös siistissä kunnossa oleva pihatie viestittää sitä, että mökille on kiva tulla.

Raivaa mökiltä myös ylimääräiset tavarat pois tai varastoi ne siististi. Pelkällä siivouksella saa raikastettua ilmettä, mutta myös pientä ja edullista pintaremonttia kannattaa tehdä tarvittaessa. Esimerkiksi huonokuntoisten rännien, räystäslautojen ja maalipintojen kunnostaminen vaikuttaa huomattavasti mökin houkuttelevuuteen.

Mökin myynti onnistuneesti ja turvallisesti

Mökkikauppa on verrattavissa omakotitalon kauppaan, jonka vain harvat tekevät ilman kiinteistönvälittäjän apua. Kiinteistönvälittäjämme varmistavat, että kaikki tarvittavat seikat tulee huomioitua ja selvitettyä ennen myynnin aloittamista. Välittäjä on selonottovelvollisuus kohteesta ja välittäjävastuu kaupasta, mikä herättää luottamusta ja tuo turvaa mökkikauppaan.

Kiinteistönvälittäjämme osaavat tuoda mökkisi parhaat puolet esiin ja panostaa toimiviin myyntikeinoihin. Myyntikeinojen avulla mökille saadaan oikea hinta, tavoitetaan potentiaaliset ostajat ja saadaan mökki kaupaksi hyvällä lopputuloksella.

Ota yhteyttä!

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste