Kodin myynti vaikeassa markkinatilanteessa

Meneillään olevassa markkinatilanteessa välittäjällä on väliä. Nyt välittäjältä vaaditaan aktiivista otetta myyntiin ja oikeita työkaluja. Valitse kodillesi ammattitaitoinen välittäjä, joka myy asuntosi myös haastavilla asuntomarkkinoilla. Asunnon vaihtajan on hyvä tiedostaa, että vaikka saisitkin omasta kodistasi toivomaasi vähemmän, saat nyt hankittua uuden asunnon pienemmällä rahalla.

Markkinatilanteesta

Kysynnän vähentyessä tulee korostumaan se, kuka asuntoasi myy. Tehtävämme on luoda kohteelle kysyntää, jotta myyjänä saat kodistasi parhaan mahdollisen hinnan.

Asunnon myyntiin on siis tärkeää valita ammattitaitoinen välittäjä, joka panostaa kohteen myyntiin ja markkinointiin.

Asunnonvaihto kannattaa aina, vaikka tällä hetkellä asunnon myynti- tai ostopäätöksen tekeminen voi tuntua haastavalta. Välittäjän tehtävä on toimia neuvonantajana ja tukea asiakkaita asunnonvaihtotilanteessa.

muutoslkv-99

Mihin tulee kiinnittää huomiota asuntoa myytäessä vaikeassa markkinatilanteessa? Lue vinkit alta!

Miksi asunnonvaihto kannattaa?

Asunnon myyjiä mietityttää, kun asuntojen hinnat ovat tulleet alaspäin, eikä omasta kodista saakaan yhtä paljon, kuin olisi saanut muutamia kuukausia sitten. Ostoa myös epäröidään siinä pelossa, että hinnat jatkavat yhä laskuaan. Odottelun ja pohdinnan keskellä on kuitenkin hyvä tiedostaa, että vaikka saisitkin omasta kodistasi toivomaasi vähemmän, saat nyt hankittua uuden asunnon edullisemmin. Väliraha asunnonvaihdossa siis ratkaisee.

Asuntoa ostettaessa ja myytäessä on myös hyvä muistaa, ettei asuntomarkkinoiden hintakehityksen huippuja ja pohjia ole täysin mahdollista ennustaa, kuten muitakaan osakemarkkinoita. Huippuihin tai pohjiin tähtäämisen sijaan tulisi siis keskittyä omaan tarpeeseen ja taloudelliseen tilanteeseen. Asunnon vaihto kannattaa, kun se on tarpeen.

Rauhallisempi markkinatilanne avaa myös enemmän mahdollisuuksia asunnon vaihtajille. Viimeiset kaksi vuotta kauppa on käynyt niin nopeasti, että kiinnostava kohde on usein ehditty jo myymään, ennen kuin oman asunnon myyntiä on saatu edes käynnistettyä.

Oikean välittäjän valinta

Vaikeassa markkinassa 2 000 euron säästö välityspalkkiossa voi toteutua 10 000 euron tappiona kauppahinnassa. Älä siis valitse välittäjää pienimmän palkkion perusteella, vaan valitse aktiivinen, ammattitaitoinen välittäjä, jolla on hyvää alueellista tuntemusta, kokemusta ja tietoa sekä hyvät neuvottelutaidot. Välittäjä toimii neuvonantajana ja tukee niin myyjää kuin ostajaa onnistuneiden asuntokauppojen luomiseksi.

Myyntihinnan asettaminen oikealle tasolle

Myyntihinnan tulee perustua aiemmin toteutuneisiin kauppoihin. Pelkkä kauppatilastojen tuijottelu ei kuitenkaan riitä, vaan hinnoittelussa on otettava huomioon muun muassa sijainti, rakennusvuosi, kunto, erityisominaisuudet, markkinatilanne jne. Ongelmana usein on, että välittäjä lupaa asunnosta liian korkean hinnan, eikä saa siten luotua asunnolle kysyntää. Ammattitaitoisen välittäjän avulla tämä vältetään.

Kohteen markkinointi

Kohteen markkinoinnissa on tärkeintä tavoittaa oikeat asiakkaat ja luoda kohteelle kysyntää. Tämän onnistumiseksi on laadittava huolellinen asuntoilmoitus sekä varmistettava kohteen oikeanlainen ja riittävä markkinointi eri kanavissa.
Lue lisää kohteen markkinoinnista tästä.

Ota yhteyttä

Epävakaasta maailman tilanteesta huolimatta haluamme rauhoittaa asiakkaitamme siitä, että asuntokauppojen tekeminen on edelleen turvallista ja asuntokauppa käy hyvin. On myös hyvä muistaa, että asunnon vaihto kannattaa silloin, kun on se tarve. Olemme apunasi, kun elämäntilanteesi muuttuu.

    Annan suostumukseni siihen, että välitysliike saa lähettää minulle sähköistä suoramarkkinointia (esim. tekstiviesti, sähköposti)Hyväksyn tietosuojaehdot
    Tietosuoja- ja evästeseloste